Online Spanyol és ÉlménySpanyol friss hírek

A szeptemberi hírlevelünk. Semmi titok nincs benne, megosztjuk veletek az Online Spanyol és az Élmény Spanyol oldalaink tanulóinak küldjük ezeket az információkat, hogy követni lehessen az oldalak alakulását, és a friss tartalmakat.

Ah, „Dios mio” (te jó ég), annyi minden mesélni valónk van, hogy tartalomjegyzéket kellett hozzá írnom, nehogy valamit kifelejtsek. Próbálom rövidre fogni, mert rengeteg új dolgot csináltunk, és órákig tudnék róla mesélni.

Elindult az ősz és vele együtt mi is gőzerővel dolgozunk. (Nem mintha a nyáron nem dolgoztuk volna szét az agyunkat). Kezdjünk is bele.

1. Új szerverre költöztünk át, gyorsabbak, stabilabbak lettünk.
2. Indult egy új oldalunk és vele együtt egy tartalmi kategória a menüben.
3. Visszaváltottunk a bloggal a saját oldalunkra.
4. Átalakult az oldalsávunk.
5. Hoztunk egy új videóklipet.
6. Hoztunk még 30 trendi, spanyol zenét.
7. Új videó a Spanyol Percekben.

Jöhetnek a friss hírek?


Új szerverre költöztünk:

Azt szoktam mondani, hogy a konkurenciaverseny az olyan mint egy autóverseny. Ha tragacs az autód motorja, akkor nem fogod megnyerni. Egy szupergyors vas kell hozzá.
Ezért mi is rengeteget költünk fejlesztésre. A mostani jó hírünk, hogy egy új, brutális szervert installáltunk be az oldalaink alá, amivel jelentősen felgyorsultunk.
Talán neked is feltünt már, hogy milyen gyorsan jelenik meg a tartalom. A leghosszabb időt igénylő, lebegő szókártyákat tartalmazó oldalaink betöltési sebessége 7-8 másodpercről 3-4 másodpercre lecsökkent. A többi oldalunk megjelenítése is felgyorsult 1-2 másodpercre. Örülünk!

Új „Spanyol Percek” oldal és menü kategória:

ÉlménySpanyol / Spanyol Percek

Több hónappal ezelőtt „Spanyol Percek” néven elindítottuk a hírlevél sorozatunkat. Erre több, mint 600-an feliratkoztak. Most ezt az ingyenes rendszert alakítottuk át egy szintén tagsági rendszerben működő, heti tartalommá egy új oldalon (spanyolpercek.hu).
Minden héten küldünk a feliratkozóinknak egy rövid, néhány perces anyagot, amire elég 5-10 percet fordítani. Miért érdekes ez számodra?

Mert ezeket a tartalmakat az OnlinSpanyol és az ÉlménySpanyol oldalainkba is beemeltük.
Vagyis, ha aktív tanulónk vagy, akkor nem kell erre feliratkoznod, megkapod a jelenlegi OnlineSpanyol, vagy az ÉlménySpanyol oldalon

Beletettük az előfizetésedbe, és az ÉlménySpanyol tartalmainknál, a „Spanyol Percek” almenüpontban (kategóriában) találod meg ezeket az anyagokat. Ami külön jó, hogy a feliratkozókkal szemben, a tanulóink bármikor visszanézhetik a korábbi Spanyol Percek anyagokat.

Visszaálltunk a Bloggal a saját oldalunkra:

A meglévő két oldalunknak, az OnlinSpanyol-nak és az ÉlménySpanyol-nak egy közös blogja volt, egy külső blogger oldalon. Nem jött be
Igen, vannak olyan helyzetek, amikor az derül ki, hogy az elképzelés nem váltja be a reményeket. Nem használtátok, nem szerettétek, az oldalaink Google rangsorának nem tett jót, ezért elengetük.
Visszaálltunk a saját oldalunk blog felületére. Mind a két oldalról az OnlineSpanyol oldalunk Blog tartalmát éritek el. Ha olyan bejegyzés lesz, ami mind a két oldalon megtalálható, akkor gombokkal tudtok a saját oldalatokra navigálni a cikkekből. (Ahogyan az a külső blogban is működött).

Frissült a jobb-oldalsáv:

Még egy technikai jellegű rövid hír. Régóta okozott fejfájást, hogy asztali nézetben a tartalom mellett, a jobb-oldalsáv néha összeomlott. Ezt is javítottuk, megújjítottuk, és immár stabilan működik.

Új spanyol videóklip: Manuel Turizo – La Bachata

Élményspanyol / Videóklipek

Végre egy kis zene és tánc. Tudtad, hogy a Bachata mint stílus a Dominikai Köztársaságból származik? Santo Domingo kocsmáiból és bordélyházaiból indult el, még az 1960-as évek elején. A dalok elsősorban az érzéki és a szexuális vágyakozásról, a szerelemről és a visszautasításról szólnak.
Ez a klip is felkerült a videótárunkba.
Lefordítottuk, spanyolul és magyarul is feliratoztuk, a szavait kiszótáraztuk és készítettünk hozzá egy Quizlet szókártyacsomagot, valamint egy játékot.

Kattints arra a gombra, ahol regisztrálva vagy!

Hoztunk még 30 trendi, spanyol zenét: Tekerd fel a hangerőt!

Élményspanyol / Spanyol Percek

Hoztunk neked egy spanyol könnyűzenei válogatást 2023 szeptemberéből, a legfrissebb és legjobb spanyol videóklipekből. Azt tudtad, hogy Laci 30 évig, népszerű dj-ként dolgozott?
Szóval nagyon közel áll hozzánk a zenei világ, ő válogatta össze a dalokat. Gondosan ügyelt rá, hogy jól érthető és ismételhető szövegek legyenek. Vannak közöttük lírai és pörgősebb ritmusok, különféle stílusokban.
A dalok címeit lefordítottuk és a szavakból készült egy játék. A szavakon kívül van néhány klip, ahol alapból feliratozva kapod a szöveget. Fantasztikus hangulatú a válogatás, érdemes nonstop hallgatni, jobb mint a rádió.

Kattints arra a gombra, ahol regisztrálva vagy!

Új videó a Spanyol Percekben: Reggeli készülődés

Élményspanyol / Spanyol Percek

A végére jöjjön a csattanó, a legfrissebb anyagunk.
A videó, amiben valaki egy kamera előtt bemászik a kádba ruha nélkül zuhanyozni…. Nem, nem felnőtt film. Csak egy nyelvoktató, vidám rövidfilm, így nincs szükség a 18-as karikára.

A reggeli készülődést mutatjuk be néhány kijelentő módu, jelen idejű mondattal. Az igék között több visszaható ige található, amelyekkel a  Tudásbázisunk 4. fejezetében foglalkoztunk.
A videót feliratoztuk, a szavakat kigyűjtöttük, és szórakoztató játékok készültek ehhez az anyaghoz is.

Kattints arra a gombra, ahol regisztrálva vagy!

Ha bármi kérdésed van; hozzászólásban, email-ben, vagy a Facebook-on állunk a rendelkezésedre.
Jó szórakozást és jó tanulást kívánunk!

Baráti öleléssel:
Lia és Laci

Írj üzenetet! / Szólj hozzá!