Miért pont a spanyol nyelvet válaszd? Hányan beszélik a spanyol nyelvet a világon?

Miért tanulj spanyolul akár iskolában, akár nyelvtanfolyamon, vagy nyelvtanárral? Mi a világon a legtöbb ember által beszélt nyelv 2023-ban?

Amikor a fiaink elkezdték az iskolát, akkor részünkről, mint szülőktől, az volt a feltételünk, hogy legyen meg legalább egy nyelvvizsgájuk és egy diplomájuk és utána szabadon választva azt csinálhatnak, amit csak szeretnének. Szerencsére ezt mindketten teljesítették. Ha te is szülőként állsz a kérdés előtt, felmerülhet benned is, hogy taníttasd a gyermekedet idegen nyelvre, de melyiket válaszd.
Az is lehet, hogy te magad szeretnél idegen nyelven tanulni, és azt mérlegeled, hogy melyik nyelvvel fogsz a legjobban járni.

Dönthetsz a szíved és a temperamentumod alapján, de választhatsz a lehetőségeid, a szükségleteid és a racionális érvek alapján is. Ha például állást ajánlottak neked Ausztriából, vagy Németországból, akkor egyértelműen a német nyelvet kell megtanulnod, de ugyanez igaz a francia nyelvre és az olaszra is.
Azt viszont tudnod kell, hogy Európán és a volt francia gyarmatokon kívül jóval kevesebb helyen tudsz ezekkel a nyelvekkel érvényesülni.

Melyik a világ legtöbb ember által beszélt nyelve 2023-ban?

Megkérdeztük a Google-t, hogy jelen pillanatban melyik a világ 10 legtöbb ember által beszélt nyelve. A válaszból az derült ki, hogy a spanyol a negyedik, de akár a másodiknak is vehetnénk.

Az angol szerintem alap nyelv. A diplomácia nyelve, az internet nyelve, és a világon a legtöbb ember által beszélt nyelv. Mondhatnám úgy is, hogy a világon a legtöbb ember által tanult második nyelv, az anyanyelven kívül.

A táblázat alapján látod, hogy a spanyol nyelvet a hindi és a mandarin is megelőzi. Ezekben az országokban olyan magas a népsűrűség, olyan sokan beszélik az országukon belül ezeket a nyelveket, hogy a számok alapján a lista élén végeztek. Ha ezeket átugorjuk, akkor a spanyol nyelvet vehetjük a második legnépszerűbb nyelvnek.

A spanyol nyelv népszerűségi robbanása

Az elmúlt években különösképpen az internet hatásának köszönhetően az angol lett a vezető világnyelv. Így, ha azt kérdeznéd, hogy melyik nyelvet tanuld, akkor az angolt javasolnám. Viszont, ha azt kérdezed, hogy mit tanulj második nyelvként, akkor az egyértelműen a spanyol nyelv.

A spanyol nyelv a világ negyedik, legtöbb ember által beszélt nyelve, több mint 534 millióan beszélik. A nyelv Spanyolország, Latin-Amerika és a Karib-térség mellett az Egyesült Államokban, Afrikában és Ausztráliában is népszerű. A spanyol nyelvet a legtöbben anyanyelvként beszélik, de hihetetlenül magas és folyamatosan növekvő számban emelkedik a tanult nyelvként beszélők száma is. Elképesztő divatnyelv lett a fiatalok körében Magyarországon is, népszerűsége pedig megállíthatatlanul nő.

A könnyűzene és a filmek, a stream szolgáltatók által elérhető sorozatok szintén hozzájárulnak a spanyol nyelv népszerűségének robbanásához. Nézd meg, a YouTube népszerűségi listáját. A zenékben a legtöbb dal angol, vagy spanyol nyelvű. Nézd meg a netflix kínálatát, elképesztően sikeresek a spanyol és a latin-amerikai gyártású sorozatok.

Több olyan zene jelent meg a hazai zenei listákon, ahol a dalszöveg spanyol betéteket, vagy ritmikailag és kiejtésben is spanyol hangzású magyar szöveget tartalmaz. Érdemes belehallgatni az alábbi videóklipekbe, hogy lásd, mennyire népszerűek a dalok hazánkban is. Arra azért felhívnánk a figyelmed, hogy nagy betűvel NE ezekből tanulj spanyolul! 🙂

Összességében, ha azt kérdezed tőlem, hogy mit tanuljon a gyermeked vagy te második nyelvként, akkor egyértelműen a spanyol nyelvtanulásra szavazok.

Írj üzenetet! / Szólj hozzá!