HiperSpanyol nyelvtanfolyam: KEZDÜNK!

Ma reggel elindult a HiperSpanyol nyelvtanfolyamunk az első fejezettel és benne 3 leckével. Mostantól hetente kerül fel egy új lecke. Nézzük, hogy mit tartalmaznak a leckék és mi ez az új nyelvtanfolyam, miért volt szükség rá.

Gyorsítsd fel a spanyol beszédedet mondatpanelekkel!

A mondatpanelek hiper hatékony nyelvtanulási eszközök. Arról már írtam, hogy az analitikus személyiségű emberek mindenről tudni akarják, hogy hogyan működik. Én is ilyen vagyok, és ha téged is érdekel ez a módszer, akkor most elmagyarázom. Miért lehet sokkal gyorsabban és hatékonyabban beszélni tanulni mondatpaneleken keresztül?

A mondatpanelek olyan építőkockák, állandósult szókapcsolatok a folyamatos beszédben, amit álmodból felkeltve is tudnod kell, amin nem lehet gondolkoznod. A panelek segítenek a folyamatos beszédben, mert úgy tudsz elmondani megakadás nélkül egy mondatot, hogy az agyadnak időt adsz a változó szó, vagy szavak előhívására. Mit is jelent ez? Elmagyarázom.

Van egy példa mondatunk: „Kérem, adjon nekem fél kiló almát!”
Ennek a mondatnak az első fele a mondatpanel, ahogy látod ezt zölddel emeltem ki. Ezt a panelt fogjuk használni bármihez, amit kérni/venni szeretnénk: „Kérem, adjon nekem …
Ehhez a panelhez kapcsoljuk hozzá a tárgyat, jelen esetben ez az „alma„, amit pirossal jelöltem, és a tárgyhoz tartozó sárgával kiemelt mennyiségi jelzőt, a „fél kiló„-t.

A folyamatos beszédben előveszel a szituációhoz illő panelt és amíg azt elmondod (ez csak egy másodperc, vagy annak a töredék része), addig az agyadnak van ideje a megtanult, elraktározott szavakból előhúzni a mondatpanelhez tartozó tárgyat, a melléknevet, vagy a jelzőt. Így lesz a beszéded sokkal folyamatosabb.

Spanyol mondatpanelek heti frissítésben

A HiperSpanyolban mi ezt a módszert használjuk. Ha nem érdekel a nyelvtan, ha nem akarod tudni, hogy miért úgy mondják, akkor tanulj mondatpanelekkel. Haladunk sorban a különböző témákban, szituációkban és heti rendszerességgel hozzuk a mondatpaneleket és a hozzájuk tartozó szókincset.

A nyelvtant csak olyan szinten érintjük, ami ahhoz kell, hogy a mondatok variációt el tudd készíteni. Ezeken a nyelvtani morzsákon kívül bármikor átugorhatsz a Spanyol nyelvleckék tanfolyamunkra, ahol a kezdő szinttől egészen a középfokig több, mint 100 leckén keresztül foglalkozunk a nyelvtani szabályokkal.
Aktív tanulóként a Spanyol nyelvleckék tanfolyamunkhoz is hozzáférést kapsz. Sőt, azt javasoljuk, hogy ebből a tanfolyamból minimum az első 4 fejezetet olvasd át! … Egyébbként a mondatok tanulásával meglátod, hogy a nyelvtan ragadni fog rád.

Minden HiperSpanyol leckénk öt részből áll:

  • 1. Spanyol hangos mondatok és fordításuk. Ezek tartalmazzák a mondatpaneleket. A mondatok előtt találsz egy lejátszó ikont. Erre kattintva Alvaro hangosan kimondja a mondatot. Ezt kell ismételgetned és ez alapján kell megtanulnod a helyes kiejtést.
  • 2. Szójegyzék, amivel variálhatod a mondataidat, valamint a mondatokban szereplő szavakat. A spanyol szavak fölé helyezve az egered (ill. mobil eszközön megbökve) megjelenik a szó lebegő szókártyája a jelentésével és a kiejtésével. A szavakat Quizlet szókártyacsomagban is megkapod.
  • 3. Nyelvtani morzsák. Ezek csak rövid szösszenetek a Spanyol Nyelvleckék tanfolyamunkból, amihez bármikor átugorhatsz, ha részletesebben érdekel egy nyelvtani szabály.
  • 4. Kapcsolódó tartalmak (pl videók). Rengeteg olyan ÉlménySpanyol tartalmunk van, amit az aktuális leckéhez tudunk csatolni, vagy éppen ehhez a leckéhez készítettünk. Ezeket is érdemes megnézned.
  • 5. Szórakoztató játékos feladatok a gyakorláshoz. A játékokat a lecke anyagából készítjük, hogy gyakorolni tudd a megtanult anyagot.

Kezdd el most, és tartsd a tempót!

Ma elindult a tanfolyamunk az első fejezettel. Ebben a leggyakrabban használt spanyol mondatokat, kifejezéseket gyűjtöttük össze. Sok olyan kifejezést kell megtanulnod, amit nem lehet, vagy nem is kell mondatba foglalni. Az első fejezet 3 leckét tartalmaz, a jövő héten pedig belevágunk az első témánkba, ami az utazás lesz.
Ahogy ígértük, minden héten hozunk egy új leckét, ezért azt javasoljuk, hogy csatlakozz a nyelvtanfolyamunkhoz még most, hogy ne maradj le az anyaggal!

Jelezz vissza!

Írd meg, hogy tetszik-e, hasznos-e számodra az anyag, és szerinted mivel tudnánk még tovább javítani!
Örömmel vesszük az építő jellegű véleményeket és megköszönjük azt is, ha találsz egy hibát (pl. egy betű elütést), az anyagban és megírod.
Remélem mielőbb viszontláthatunk téged is az aktív tanulóink között!

Írj üzenetet! / Szólj hozzá!