Karácsonyi filmajánló, kezdő spanyol tanulóknak is

Egy kedves, „reménytelenül romantikus” karácsonyi filmet ajánlunk, ami spanyol nyelvgyakorláshoz is kiváló és a nyelvezete miatt kezdőknek is élvezetes lehet.

A spanyol filmek nem mindig játszódnak tengerparton a pálmafák alatt, főleg nem, ha karácsonyról van benne szó. Ávaro Fernandez Armero romantikus vígjátéka egy könyvvizsgálóról szól, aki utálja a karácsonyt és olyan munkára küldik, ahol a karácsony jelenti a legtöbbet az embereknek. Itt megismer egy lányt, akibe beleszeret és aki megváltoztatja őt. Szirupos, havas, szívmelengető és kicsit bugyata filmet nem pont a története miatt ajánljuk, hanem azért, mert kitűnő lehetőség a nyelvgyakorlásra. A szövegkörnyezet hétköznapi, nem túl bonyolult, európai spanyol és aktuális. Kezdőknek is ajánljuk!
A filmet ugyanis szinkronizálva magyarul, vagy eredeti nyelven spanyolul is megnézheted.

A nyelvtanuláshoz a következőket javasoljuk:
1. Nézd meg magyar szinkronnal!
2. Nézd meg spanyol nyelven, magyar felirattal!
3. Nézd meg spanyol nyelven felirat nélkül!

Az egyik legélvezetesebb módja a nyelvtanulásnak a filmnézés. Lehet, hogy ez a film önmagában nem érne meg annyit, hogy háromszor is megnézd, de ha a mondatokra, a kiejtésre, a spanyol nyelvre koncentrálsz és nyelvgyakorlásnak fogod fel, akkor izgalmassá válik.
Ha nagyon szorgalmas vagy, akkor mondatonként megállíthatod és kiszótárazhatod az ismeretlen szavakat.

A filmet a Netflix kínálatában találod ezen a linken.
Miután megnézted a filmet, írd meg, hogy hogy tetszett, jó volt-e a nyelvgyakorláshoz.

1000 kilóméterre karácsonytól (a spanyol nyelvű előzetes)

Írj üzenetet! / Szólj hozzá!