93 szóval a spanyol melléknevekről

Nemrég nekiláttunk a „Spanyol nyelvleckék” nyelvtanfolyamunk frissítésének. Ez az alap tanfolyamunk, amelyben leckéről leckére építjük fel a nyelvtani tudásodat, hogy ne csak bemagold a mondatokat, hanem érts is azt, amit mondasz.

Ebben a nyelvtanfolyamban a kezdő szinttől viszünk végig, kb. 100 leckén (modulon) keresztül, magyar nyelven, egészen a középfokú nyelvvizsga követelményig.
Csak rajtad áll, hogy ezt ráérősen, vagy intenzív tempóban sajátítod el.

Ezen a héten a 2. fejezet átdolgozásába kezdtünk bele és a melléknevekkel foglalkoztunk. A leckékben, átbeszéltük a melléknevek nemeit, a különböző végződésű mellékneveket, a rövidülő mellékneveket, a többes számú alakokat, és a melléknév helyét a mondatban. A második leckéhez egy szituációs beszélgetést készítettünk tele melléknevekkel.
​​​​​​​Új játékok készültek és felkerültek az Saját szótárhoz szükséges szókártyacsomagok, melyek a két leckében összesen 93 szót tartalmaznak.

A mai ingyenes anyagunkban ezekből a melléknevekből ollóztunk ki 10 szót, amit Laia után elismételve pillanatok alatt meg tudsz tanulni. Ha megvannak a szavak, akkor egy kis játékkal ellenőrizd a tudásodat!

🇪🇦-🇭🇺 Szójegyzék:

hermoso, hermosa – szép
nuevo, nueva – új
negro, negra – fekete
grande – nagy
blanco, blanca – fehér

pequeño, pequeña – kicsi
azul – kék
corto, corta – rövid 
largo, larga – hosszú
bueno, buena  – jó

Add meg az alábbi játékhoz a keresztneved és ha gyors leszel, akkor felkerülhetsz a ranglistánkra! 

Ha még nem vagy tanulónk, akkor regisztrálj az Online Spanyol oldalunkra és minden anyagunkat korlátlanul eléred!

spanyol kezdőknek
Spanyol kezdőknek és haladóknak az Online Spanyol tanfolyamunkon.

Írj üzenetet! / Szólj hozzá!