Spanyol tanulás: te miért szeretnél spanyol nyelvet tanulni? Mi a motivációd?

A spanyol tanulás akkor a leghatékonyabb, ha tudod, hogy mi a célod vele. Mindenkinek más a hajtóereje. Más és más céllal tanulnak a tanulóink. Van aki kényszerből és van, aki önszorgalomból, de mindig van valami cél, amit szeretnének elérni vele.

Az érdeklődés mélysége és a tanulási sebességed a motivációdtól függ.

A tapasztalatunk szerint, minél jobban függ a jelenlegi, vagy a jövőbeni életminőséged a nyelvtudásodtól, annál erősebb lesz a motivációd. Minél erősebb a motivációd, annál lelkesebben, szorgalmasabban tanulsz, így kreatívabb és főleg fogékonyabb a leszel.

Te miért tanulsz spanyolul, neked mi a motivációd?

Felsoroltunk és elmagyarázzuk, hogy mire gondoltunk az egyes motivációs pontok alatt. Rád melyik vonatkozik?

 • Nyelvvizsgázni szeretnék. – Akár középiskolában, akár egyetemi idő alatt, vagy munka mellett, de szükséged van a nyelvvizsgára.
 • Spanyolországban kaptam állást. – Hamarosan kiköltözöl, jó lenne néhány kulcsmondatot magadra szedni. Nem kellene leégni a főnököd, vagy a kollégáid előtt.
 • A párom spanyol anyanyelvű. – Sokan választanak spanyol ajkú feleséget, vagy férjet maguknak. Ahogyan te elvárod, hogy megtanulja a magyar nyelvet, úgy számára is természetes, hogy te is tanulj spanyolul.
 • Spanyol nyelvterületre költözöm. – Nem biztos, hogy munka miatt. Ez lehet tanulmány, pl. egy egyetemi programban Spanyolországban fogsz élni néhány hónapig, de az is lehet, hogy egyszerűen jobb lehetőségeket kínál egy másik ország és ezért költözöl ki. A legszerencsésebbek azért költöznek Spanyolországba, mert megtehetik és van rá idejük, pénzük.
 • A gyermekem spanyol párt választott. – Több tanulónk is van, aki azért tanul, hogy megértse a vejét, vagy a menyét és annak a családját. Az ilyen vegyes házasságokban a gyermekek is kevert nyelven beszélnek, magyarul és spanyolul. A nagyszülőnek, örömapának, örömanyának kellő motiváció lehet a spanyol nyelv elsajátítása.
 • Sokat utazom Spanyolországba. – Vannak olyan vállalkozó tanulóink, akik rendszeresen utaznak és ingáznak a két ország között. Pl: az egyik kamionos tanulónk, aki nem tud hagyományos nyelvtanfolyamon részt venni, de még egy nyelvtanárhoz sem tud alkalmazkodni a változó időbeosztása miatt választott minket.
 • Szeretném felfrissíteni a tudásomat. – Ők azok, akik középiskolában már tanultak spanyolul, de az élet úgy hozta, hogy érdemes lenne feleleveníteni az akkor szerzett tudásukat.
 • Imádom a spanyol kultúrát és mentalitást. – Sokakat a spanyol kultúra és a gasztronómia ragad magával. Szeretnének többet tudni ezekről az országokról és ez kellő motivációt ad számukra a nyelvtanuláshoz.
 • Spanyol korrepetálásra van szükségem. – A tanulóink, illetve szüleik, akik szeretnének egy kicsi pluszt adni az iskolai órák mellé. A nyelvanyagainkat magyarul és nagyon részletesen, (szájbarágósan) írtuk meg, hogy ne okozzon problémát a nyelvtani összefüggések megértése. A játékos feladatokkal és a további élményelemeinkkel pedig élvezetessé válik a tanulás.
 • Szeretném érteni a spanyol filmeket. – Telis tele van a Netflix és a többi stream csatorna a spanyol, mexikói és egyéb latin-amerikai filmekkel, sorozatokkal. Sokakat vonz a nyelv, hogy nem csak feliratizva olvassák, hanem értsék is.
 • Imádom a latin zenét és a táncokat. – Az utóbbi években elképesztő népszerűségnek örvendenek a spanyol nyelvű könnyűzenei dalok, előadók, zenei stílusok és a latin táncok. Ezek szerelmeseinek egyenes út vezet a spanyol nyelvtanuláshoz, hogy legalább néhány szót, mondatot értsenek ezekből a világslágerekből. Az oldalunkon már több, mint 40 ilyen videóklipet dolgoztunk fel spanyol és magyar felirattal, fordítással, lebegőkártyákkal, kiszótárazva, játékos szótanítással.

Te miért szeretnél spanyol nyelvet tanulni? Volt olyan pont, ami egy az egyben rólad szól?

Írj üzenetet! / Szólj hozzá!