Spanyol kvíz frissítés

Frissítettük a spanyol kvíz feladataink funkcióját az Online Spanyol és az Élmény Spanyol oldalainkon.

A spanyol kvíz feladatainkat a spanyol leckéknél találjátok. Abban különbözik a gyakorló feladatoktól, hogy itt sokkal szigorúbbak a kérdések és a pontozás. A kvíz feladatok megoldásáért a legtöbb esetben olajbogyó a jutalom. Ha a játékos feladatokkal már begyakoroltad a tanultakat, akkor vedd elő a leckéhez tartozó kvíz feladatot!
(A Quizlet alkalmazásban is találsz feladatokat, de ezt se keverd össze a spanyol kvíz feladatainkkal, amiket a leckékhez és a fejezetekhez készítettünk.)

Adósságunk:

Indulásunk óta adósak maradtunk egy kvíz funkcióval az Online Spanyol és az Élmény Spanyol oldalakon a tanulóinknak.
Eddig az okozta a problémát, hogy a feladatok részmegoldásait nem tudtuk pontozni. Elsősorban az olyan kitöltős feladatoknál okozott ez gondot, ahol a tanulónak kellett beírni a megoldást. Az ilyen feladatoknál kérdésenként csak egy választ tudtunk értékelni, illetve, ha több választ kellett megadni egy feladatban, akkor csak úgy fogadta el a rendszer a megoldást, ha minden válasz helyes volt.
Ez arra ösztönözte a tanulóinkat, hogy addig gyakorolják a feladatokat, míg minden kérdésre tökéletesen tudják a választ, de volt olyan tanulónk is, aki ezt kudarcélményként élte meg és ez számára demotiváló volt.

A mi célunk az, hogy olyanra fejlesszük az nyelvoktató rendszerünk, hogy az a leghatékonyabb és legszerethetőbb formája legyen a tanulásnak. Ezért a folyamatos fejlesztéseink között most a spanyol víz feladataink értékelésére is sor került.

A régóta várt spanyol kvíz frissítés:

Örömmel jelenthetjük, hogy elkészült a spanyol kvíz feladataink frissítése, ahol már a részmegoldásokat is tudjuk értékelni. Vagyis, ha egy olyan feladattal találkozol, ahol több szót is be kell írnod, akkor a helyesen beírt szavak után is megkapod a pontokat, nem csak akkor, ha minden megoldás hibátlan. Ezzel együtt változtak a kvíz feladatok elérhető pontszámai is.

A kvíz pontozás változásával megmaradtak az egyes kvízekért kapható motiváló olajbogyók, ezekben nem történt változás, és általában a rendszer továbbra is a 80%-os megoldást tekinti teljesítettnek.

E funkció miatt az összes kvíz feladatunkat frissíteni kellett. Átnéztük és javítottuk, frissítettük a feladatokat, ám hibák bármikor akadhatnak. Ha a kvíz megoldásokban, vagy a pontozásban véletlenül hibát találsz, akkor kérünk, hogy jelezd nekünk a hibabejelentés menüpontban!

Ismét tettünk egy nagy lépést a spanyol nyelvoktató rendszereink tökéletesítése felé. Reméljük, hogy te is örömedet leled ebben az új funkciónkban!

Baráti öleléssel: Lia és Laci

Írj üzenetet! / Szólj hozzá!