6 de enero, Epifanía – Január 6, Vízkereszt

Spanyolországban és Latin-Amerikában a karácsonyhoz tartozó szokások, hagyományok január 6-án, vízkereszt napján érnek véget. Ez alkalomból készítettünk nektek egy kis játékot és adunk egy ajándék Quizlet szókártyacsomagot.

Kattints a gombra!

A Quizlet gombra kattintva elérheted az új szavak szókártyáit.

Szavak száma: 19

Igaz, hogy egyre jobban kezd elterjedni spanyol és latin-amerikai családokban, hogy a valentin-napi vagy halloweeni szokásokhoz hasonlóan a karácsonyi időszak amerikai/európai szokásait is kezdik átvenni, mégis a családok többsége még őrzi eredeti hagyományait.

E hagyományőrző szokás szerint a karácsonyfát már december elején feldíszítik a családok. Ezután a rokonok, barátok, ismerősök egészen január 5-ig hordják a fa alá az ajándékokat, melyeket január 6-án, vízkereszt napján bontanak fel. Ennek oka, hogy a szokások szerint az ajándékokat nem a Jézuska vagy az angyalok hozzák, hanem a Napkeleti bölcsek, azaz a háromkirályok: Gáspár, Menyhért, Boldizsár.

Az alábbi játékban Vízkereszttel kapcsolatos szavakat, fogalmakat kell párosítanod. Ha megtalálod a párját, húzd rá az egérrel és ha helyes, akkor eltűnik. (Tedd ki teljes képernyőre, úgy könyebb!)
Jó szórakozást és jó tanulást kívánunk!

Írj üzenetet! / Szólj hozzá!