Az Állatok Világnapja – El Día Mundial de los Animales

Október 4-én ünnepeljük az Állatok Világnapját. Ez alkalomból készült heti Spanyol Percünkben a középhaladó és a kezdő tanulóinknak is hoztunk anyagot. Egy szöveget, egy videót egy szójegyzéket és egy játékot találsz.

Bevallom, hogy egy picit megkésve került ki a blogra ez a hír, de maga a tartalom időben érkezett a regisztrált tanulóinknak és a Spanyol Perces feliratkozóinknak is.

Ez egy picit hosszabb szöveg lett, mint a korábbi anyagaink, de fontos információkat tartalmaz a világnapról. Mi is szeretjük az állatokat és mélységesen elítéljük azokat, akik visszaélve hatalmukkal fájdalmat és szenvedést okoznak nekik.

Tudtad, hogy mi köze van Assisi Szent Ferencnek az Állatok Világnapjához? Tudod, hogy mióta ünnepeljük Októben 4-én az állatokat? Erről szól az írásunk, amit Mateo önt szavakba. Köszönjük neki, bár egy (állatos hasonlattal élve) hangyányit több koffeint ivott a kelleténél, de ezt a videóból úgyis látni fogod. 🙂

A szöveghez két szójegyzéket is készítettünk. Egyet azért, mert maga a szöveg középhaladó szint, és egy másikat azért, mert gondoltunk a kezdőkre is.
Az első szójegyzék a haladóknak a szövegből került kiemelésre, a második pedig állatokat tartalmaz a kezdőknek, ehhez kapcsolódik egy szójáték is.

A bejegyzés végére beillesztettünk egy gombot, amivel átugorhatsz egy korábbi, 50 állatot tartalmazó Quizlet szókártyacsomagra, amihez ugyancsak készítettünk 3 szórakoztató játékot is.

Írj üzenetet! / Szólj hozzá!