A leghatékonyabb tanulási módszer

Nem csak a spanyol nyelvvel, hanem az oldalunkkal is most ismerkedsz. Adok egy kis segítséget a tanuláshoz!

Kattints a lejátszásra, hallgasd végig és gyűjts be 1db extra olajbogyót!

Az első és legfontosabb tanácsom, hogy ne kapkodj, ne akarj egyszerre mindent azonnal tudni!

Tudásbázisunk fejezetei egymásra épülnek. Érdemes sorrendben haladnod, de ha utalást találsz egy szókártyán, vagy egy témakörnél, akkor vissza tudsz ugrani bármelyik leckéhez, nyelvtani magyarázathoz.

Mennyi időt szánj egy leckére?

Ez mindenkinél más. Most ismerkedsz a spanyol kiejtéssel, az alapvető szavakkal, a mondatok temperamentumával. Ezek nagyon fontosak, hiszen most fektetjük le az alapokat.
Ha teljesen kezdő vagy, akkor azt javaslom, hogy csak úgy menj tovább a következő tananyagra, hogy akkor is tudod az adott lecke nyelvtanát és szavait, ha álmodból felkeltenek.

Adj időt magadnak, bízz bennünk és adj egy kis időt az oldalnak is!
Idegen számodra az oldalunk felépítése, küzdesz a szótanuló alkalmazásokkal. A játékok működésével is. ismerkedned kell, hogy rutinból tudd használni őket és ami a legfontosabb, a nyelvet is tanulnod kell.

Az első időben elképesztően sok információt kell befogadnia az agyadnak. Minden idegen lesz számodra, hagyd, hogy megbarátkozzon a szemed, a füled, a látottakkal és hallottakkal.
Egy-két hét is eltelhet, mire úgy fogsz már tájékozódni az oldalunkon és úgy fogod kezelni az alkalmazásokat, mint jól ismert felületeket.

Ha újrakezdő vagy:

Haladj leckéről leckére, szóról-szóra, hogy felelevenítsd a tudásod, és betömjük a lukakat.
A szócsomagokon, és a játékokon is menj végig! Kiderülhet, hogy hol kell bepótolnod valamit. Az ismétlés csodákra képes és most lesz lehetőséged beépíteni a tudásodba ezeket a hiányosságokat.

Repetición Especiada – Időközönkénti ismétlés módszere

Kattints a lejátszásra, hallgasd végig és gyűjts be 1db extra olajbogyót!

Minden szónak, kifejezésnek, mondatszerkezetnek és ragozásnak be kell épülnie az aktív tudásodba és ehhez időre van szükséged.
Amiről ma úgy érzed, hogy tudod, arra lehet, hogy holnap, vagy egy hónap múlva már nem fogsz emlékezni. Hagyd, hogy leülepedjenek a tanultak és folyamatosan ismételd a már megtanult anyagokat! Ebben óriási segítségedre lesz a világ leghatékonyabb tanulás, a Repetición Espaciada, az időzített ismétlés módszere, amit az oldalunkon keresztül biztosítunk neked.

De mi is ez valójában és mitől zseniális?

Ha tanultál már nyelvet, te is tapasztaltad, hogy mennyi mindent és milyen gyorsan felejtünk. Erről nem tehetünk, ilyen az agyunk. Azokat az információkat, amiket nem használunk, egyszerűen kidobja a memóriánkból. Ezt egy görbén lehet ábrázolni, amit a felejtés görbéjének nevezünk.

A tanulás pillanatában 100% a tudásunk, de ahogy múlik az idő, úgy felejtjük el a tanultakat. Néhány nap elteltével akár teljesen elfelejtjük.

Nézzük meg, hogy mi történik akkor, ha átismételjük a tanultakat!
Ebben az esetben is elindul a felejtés, de már lassabban. Sokkal több információ, sokkal tovább megmarad az emlékezetünkben.

A felejtés görbéje

Minél többször ismételjük át az anyagot, annál laposabb lesz a felejtési görbe és annál ritkábban lesz szükség az ismétlésre.

Ha egy szót, vagy egy kifejezést nem tudsz, azt 1 perc múlva ismét megkérdezi tőled a program. Ha tudod, akkor 10 perc múlva fogja újból kérdezni. Ha akkor is tudod, akkor 1 nap múlva, majd 3 nap múlva, 1 hét múlva, 1 hónap múlva, 3 hónap múlva kérdezi ismét. Vagyis egyre ritkul a két ismétlés között eltelt idő.
Ha időközben mégis elfelejtenéd a szót, akkor újból sűríti az ismétlési periódust.

Egyre jobban beépül a szó az aktív szókincsedbe, egyre ritkábbak lesznek az ismétlések, végül már úgy megtanulod, hogy nem felejted el többé. Zseniális a módszer és ezt mi biztosítjuk neked.

A szavakat és kifejezéseket akár játékos formában a Quizletben is gyakorolhatod, de ha igazi, tartós eredményt szeretnél elérni, akkor az Anki szócsomagunkat használd a tanuláshoz!

Az Anki szócsomagunkkal kihasználhatod az előbb említett időzített ismétlés módszerét.

Az Anki szókártyacsomag a ‘Repetición Espaciada’ módszerével

Kattints a lejátszásra, hallgasd végig és gyűjts be 1db extra olajbogyót!

Az Anki alkalmazás erőssége az időzített ismétléses funkció. Ennek használatával tudod a leghatékonyabban beépíteni az aktív szókincsedbe a tanultakat. A módszer eredményes működését milliók bizonyították már világszerte.

A speciálisan összeállított Anki csomagunkkal a tudásbázisunk fejezetei alapján tanulhatod a szavakat, kifejezéseket. Minden szót három féle szókártyán kérdez ki tőled a program:

  1. magyar – spanyol: magyarul kérdezi a szót és tudnod kell spanyolul
  2. spanyol – magyar: spanyolul kérdezi a szót és tudnod kell magyarul
  3. spanyol – spanyol/magyar hallás utáni: hallás után kell leírnod a szót spanyolul és tudnod kell a magyar jelentését

A legtöbb szónál példamondatot, vagy ragozást is találsz. Alvaro segítségével minden szót hangosan is hallani fogsz.
A szókártyacsomagot folyamatosan bővítjük.

Az Anki program

Az Anki program ingyenesen letölthető és használható. A hozzá szükséges szókártyacsomagot mi biztosítjuk neked.
Az Anki programot használhatod laptopon vagy mobil eszközön, akár a telefonodon is.
Használhatod letöltött alkalmazással, letöltött szókártyacsomaggal, vagy interneten, böngészőn keresztül felhőből is. Ezek letöltését és használatát is megtanítjuk neked.

Kattints az alábbi gombra az Anki program, az Anki szócsomagok letöltéséhez és a használatához!

Eredményes tanulást kívánunk a Tudásbázis leckéihez és jó szórakozást a Témakörök tartalmaihoz!

Írj üzenetet! / Szólj hozzá!