Spanyol szótár, digitális szótárfüzet az Online Spanyol oldalunkon

Saját spanyol szótár az új OnlineSpanyol és ÉlménySpanyol oldalaink új funkciója. Nincs szükség szótárfüzetre, nem kell papírfecnikre, se jegyzettömbbe írni az új szavakat, mert itt a beépített saját spanyol szótár funkció.

Saját online spanyol szótár

Az oldalaink új funkciójaként az onlinespanyol.hu és az elmenyspanyol.hu oldalainkon is aktív a saját spanyol szótár.
Képzeld el a szituációt, hogy lapozod az egyik élményspanyol anyagunkat és feltűnik neked egy olyan szó, amit eddig még nem ismertél. Ezt gondolom, hogy nem nehéz elképzelni. 🙂
Hirtelen azt sem tudod, hogy hová írd. Nincs nálad papír, se toll, nincs nálad jegyzettömb, elfelejtetted a Quizlet jelszavadat, és aggódva töröd a fejed, hogy hogyan jegyezhetnéd meg ezt a bizonyos szót. Semmi gond, mostantól már erre is van lehetőséged.

Jelöld ki az ismeretlen szót, nyomj egy másolást, kattints a „Nyelvtanfolyamok” alatti „Saját szótár” menüpontra és add hozzá az egyik szókártya csomagodhoz a mentett szót! Írd be a magyar megfelelőjét és kész. Asztali böngészőben még arra is van lehetőséged, hogy azon az oldalon add hozzá a spanyol szótárhoz egy lebegő ablakon keresztül, ahol éppen tartózkodsz. Szuper!

Szavak, szókártyacsomagok létrehozása, felvitele, importálása

Emlékszel a szótárfüzetedre az iskolai tanulmányaidból? Ezt hoztuk el neked digitális formában. Nem annyira spanyol szótár, mint inkább szótárfüzet funkcióval rendelkezik.
Itt nem ismeretlen szavakra fogsz rákeresni, hanem az ismert szavakat tarthatod egy helyen és gyakorolhatod őket. Az Online Spanyol szótárunk lebegő szókártyákon található az oldalon.

Szándékosan nem töltöttük fel, mert ennek az a lényege, hogy te magad alakítsd ki a saját szójegyzékedet.
Létrehozhatsz szókártyacsomagokat, és ezekbe a csomagokba spanyol-magyar szavakat helyezhetsz el.
A szavakat másolhatod, áthelyezheted, törölheted, módosíthatod kedved szerint.

A szavakat hozzáadhatod egyesével is a szókártya csomagokhoz, de importálhatod is őket excel (.xlsx) kiterjesztésű fájlból. Ehhez letölthetsz egy minta fájlt az spanyol szótárból, vagy több helyen is szerepelnek már importálható szójegyzékek az oldalunkon, amiket átírva te is importálhatsz szavakat külső forrásból.

spanyol szótár, digitális szótárfüzet

Szavak gyakorlása a saját spanyol szótárral

A szókártyacsomagok mellett a másik lényeges funkció a játékos kikérdezés. Te választhatod ki, hogy magyar szavakat adjon és a spanyol megfelelőjét kell kikeresned, vagy fordítva. A két párosító játékon kívül egy harmadikat is találsz, ahol a spanyol a magyar és a spanyol szavakat kell sorba rendezni a megfelelő jelentésazonosság szerint.

A szavak memorizálást százalékosan jelzi a program. Egy szót akkor vesz 100%-ban megtanultnak, ha összesen 8 alkalommal helyes megoldást adtál a játékokban az adott szóra. A hibás megoldásért büntető pontot kapsz, így tovább fog tartani egy szó teljes memorizálása.

Spanyol szótár béta verzió

A saját spanyol szótárunk, vagy nevezzük inkább digitális szótárfüzetnek egyenlőre béta verzióban szerepel az oldalunkon. Ez azt jelenti, hogy még teszteljük, várjuk a visszajelzéseket a tanulóinktól. Ha sikeres lesz a funkció, akkor véglegesítjük. Ha nem válik be, akkor elengedjük.

Reméljük, hogy az újdonságunk tetszeni fog a tanulóinknak és örömmel, hatékonyan tudják majd használni.“Spanyol szótár, digitális szótárfüzet az Online Spanyol oldalunkon” bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Közben addig tornáztattam magam míg rájöttem, hogy először egy-egy csomagot kell létrehoznom és utána tudom ezekbe belerakni a szavakat 🙂 és őszintén szólva nagyon tetszik.
  Tökéletes azokhoz a szavakhoz amelyek nehezebben ragadnak meg a fejemben!
  Ismét csak gratulálni tudok nektek! Csak így tovább! Köszönjük szépen!

 2. Sziasztok!

  Nagyon tetszik ez az új ötletetek. Biztosan használnám, de vagy én nem találom hol van leírva a működése, vagy nagyon egyszerű, de mégsem értem hogyan tudok szavakat bele varázsolni. Itt sem értem a folyamatot, de ami le van írva, hogy a leckékben a szavaknál is hozzá tudom adni, nekem ott sem engedi, vagy csak ott sem tudom használni.
  Laci esetleg egy leírás, lépésről lépésre, vagy videó? 🙂 Olyan jó ez az oldal, Már teljesen függő vagyok, és biztosan nagy segítség lenne ez a saját szótár is. 🙂

  Hálás lennék bármilyen útmutatásért!

  Köszönöm

Írj üzenetet! / Szólj hozzá!